Akkreditált kalibrálások

A NAH által NAH-2-0133/2019 számon akkreditált kalibrálólaboratórium.

A kalibrálás azon tevékenységeket jelenti, amikkel (adott körülmények esetén) eldönthető a kapcsolat a mérőműszer vagy rendszer érték mutatása, és a mérendő mennyiség mértékkel, illetve anyagmintával megtestesített, vagy használati etalonnal megvalósított (helyes) értéke között. Azaz a mérőműszer kalibrálása azt tárja fel, hogy a mérőeszköz által kijelzett érték mekkora hibával tér el a mért mennyiség helyes értékétől. A műszerkalibrálás eredményei alapján általában minősítést is végeznek, azaz megállapítják, hogy a mérőeszköz a kalibrálási során kapott eredményeket kiértékelve megfelel-e az alkalmazáshoz szükséges követelménynek.

Az akkreditálás során független tanúsító (a Nemzeti Akkreditáló Hatóság) megvizsgálta és igazolta, hogy akkreditált kalibráló laboratóriumunk működése megfelel az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabványnak. A tanúsító szervezet két újraakkreditálás között rendszeresen felügyeleti vizsgálatot tart a laboratóriumban, hogy meggyőződjön az akkreditálás feltételeinek folyamatos fennállásáról.

Az általunk kiadott kalibrálási bizonyítványokat az ISO 9000, HACCP, CQI-9, AMS 2750, IATF 16949, GMP, GLP, ISO 14001, ISO 17025-ös szabványokat követő cégek felhasználhatják!